Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@02:28:15 GMT

آیا ترامپ به دنبال حکومت نظامی است؟

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۱۶۰۴۶

آیا ترامپ به دنبال حکومت نظامی است؟

خبرگزاری تسنیم: جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا عصر دوشنبه رفتار دولت دونالد ترامپ با تیم انتقالی خود را غیرمسئولانه خواند و خواستار همکاری و شفافیت بیشتر پنتاگون با این تیم شد.

بایدن گفت: ما با مانع‌تراشی رهبران سیاسی در وزارت دفاع و دفتر مدیریت و بودجه مواجه شده‌ایم. در حال حاضر، ما اطلاعات مورد نیاز خود را در حوزه مهم امنیت ملی به دست نمی‌آوریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیم من به یک تصویر واضح از وضعیت استقرار نیرو و دید کامل در بودجه دفاعی نیاز دارد.

امید ترامپ به تغییر شرایط

عدم همکاری دولت ترامپ با تیم انتقالی بایدن موضوعی است که از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تا به الان کم و بیش وجود داشته است. اعضای الکترال کالج در نیمه ماه دسامبر آرای خود را رسما اعلام کردند، اما حتی با این وجود، ترامپ تمایلی برای همکاری تمام و کمال دولتش با تیم بایدن ندارد. قرار است در ششم ژانویه، کنگره آمریکا نتایج انتخابات آمریکا را بررسی کرد و بر آن مهر تایید بزند. نوع عملکرد دولت ترامپ نشان می‌دهد که او همچنان اندک کورسویی برای تغییر شرایط و گشایش دارد.

کنگره 6 ژانویه چکار می‌کند؟

کنگره آمریکا تقریبا یک هفته بعد نتایج انتخابات آمریکا را بررسی می‌کند. اگر حداقل یک عضو سنا و یک عضو مجلس نمایندگان آمریکا نسبت به نتایج انتخابات در ایالتی خاص اعتراض کنند، کنگره به مدت دو ساعت جلسه بحث و بررسی برگزار می‌کند و سپس رای‌گیری برای تایید یا رد نتایج آن ایالت برگزار می‌شود. هر گزینه رای حداکثری بیاورد، آن خروجی رسمی کنگره درباره نتایج آن ایالت خواهد بود.

در شرایط فعلی انتظار نمی‌‌رود که تعداد قابل توجهی از سناتورها به نتایج انتخابات اعتراض کنند. در حال حاضر، حتی امید تیم ترامپ به این است که حداقل یک سناتور یا بیشتر معترض نتایج در روز ششم باشد. اما چنین اتفاقی در مجلس نمایندگان محتمل‌تر است، اما تعداد معترضان مشخص نیست. نکته آنجاست که به موازات اعتراض در مجلس نمایندگان، در مجلس سنا نیز باید اعتراضی رخ دهد. هر چند که در رای‌گیری نهایی بعید است که نتایج انتخابات در کنگره رد شود.

فراخوان ترامپ برای تظاهرات «طوفانی» مردم در 6 ژانویه

اما چشم امید ترامپ بیشتر به برگزاری راهپیمایی است که قرار است در روز ششم برگزار شود. ترامپ از طرفداران خود خواسته و فراخوان داده است تا در آن روز اردوکشی خیابانی کنند. رئیس جمهور‌ آمریکا از مردم خواسته است که در آن روز «طوفانی» باشند. ترامپ امیدوار است که با بسیج هواداران خود غائله انتخابات را تا جایی که می‌تواند ادامه دهد. مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب قرار است بیستم ژانویه، یعنی دو هفته بعد از مراسم کنگره برگزار شود.

در نظرسنجی که موسسه گالوپ انجام داده، دونالد ترامپ «تحسین شده‌ترین» شخصیت مرد در آمریکا در 2020 است. این در حالی است که چنین سمتی به مدت 12 سال در اختیار اوباما بوده است. ترامپ با اطلاع از وضعیت خود در جامعه دوپاره آمریکا، امید دارد که هوادارانش در ششم ژانویه خیابان‌ها را پر کنند. نظرسنجی گالوپ نشان می‌دهد که ترامپ ضمن باخت در انتخابات، همچنان طرفداران پر و پا قرص خود را دارد.

اردوکشی خیابانی در ششم ژانویه

در همین حال دموکرات‌ها و برخی از بزرگان سیستم حاکم در آمریکا، نسبت به برگزاری راهپیمایی اعتراضی ششم ژانویه، و تهدیدات امنیتی آن به شدت نگران هستند. بیم آن وجود دارد که این اعتراضات محدود به روز ششم ژانویه نشده و جرقه‌ای برای اعتراضات بلندمدت‌تر باشد. رسانه‌های جریان اصلی و طرفدار دموکرات‌ها تلاش دارند تا این موج اعتراضی را مهار کرده و به آن ضریب ندهند.

سوال اینجاست که ترامپ با برگزاری تظاهرات و احتمال بروز ناامنی به دنبال چیست؟ ترامپ ضمن توصیه به کنگره برای عدم تایید نتایج انتخابات و درخواست از دادگاه عالی برای ورود به مسئله، تلاش می‌کند که پای مردم و هواداران خود را به ماجرا و خیابان باز کند. اما اینکه چرا او تا به الان این کار را نکرد، تامل‌برانگیز است. رئیس جمهور‌ آمریکا احتمالا آنچه در نظر داشت این بود که تا این مقطع، به ویژه تا ششم ژانویه به کنگره و دادگاه عالی فرصت بدهد تا با او در زیر سوال بردن نتایج انتخابات همراه شوند؛ اما با قطع امید از فرآیند حقوقی و رسمی، ترامپ به نظر می‌رسد که می‌خواهد از آخرین گلوله خود در خشاب استفاده کند و از فریاد یا زور مردم استفاده کند.

آیا ترامپ به دنبال حکومت نظامی است؟

حال اینکه آیا راهپیمایی مردمی به ویژه در واشنگتن به خشونت منجر خواهد شد یا نه، سوالی است که برای پاسخ به آن باید حدود یک هفته صبر کرد. مایکل فلین، مشاور امنیت ملی سابق دولت ترامپ که حدود سه هفته در سمت خود دوام آورد، اخیرا در مصاحبه‌ای پیشنهاد کرده است که دولت ترامپ با استفاده از نیروهای نظامی، انتخابات در برخی ایالت‌های مورد مناقشه را مجدد برگزار کند. ظاهرا چنین موضوعی در جلسه‌‌ای با حضور ترامپ هم مطرح شده است؛ هر چند که گفته می‌شود مشاوران با چنین ایده‌ای مخالفت کرده‌اند. اما ترامپ بارها اثبات کرده است که چندان به نظر مشاوران وقعی نمی‌نهد و کاری را برخلاف توصیه‌های کارشناسی انجام می‌دهد. اینکه این بار او بخواهد در اثنای اعتراضات و آشوب محتمل، وضعیتی شبیه به حکومت نظامی را حکمفرما کند و به گزینه پیشنهادی فلین عمل کند یا نه، مشخص نیست. شاید جواب این سوال را خود ترامپ و حلقه محدودی از افراد نزدیک به رئیس جمهور آمریکا بدانند.

درباره سناریوهای فوق نمی‌توان با قطعیت اظهار نظر کرد، اما اینها احتمالاتی هستند که هر چند احتمال برخی از آنها کم باشد، اما نمی‌توان آنها را نادیده انگاشت؛ به ویژه زمانی که طرف حساب فردی مانند دونالد ترامپ باشد که در این چند سال به مردی دیوانه و غیرقابل پیش‌بینی معروف شده است. طبیعتا او تا آنجایی که بتواند از طرفیت‌های خود استفاده خواهد کرد تا بر شرایط تاثیر گذارد یا اینکه خود را به عنوان رئیس جمهوری به تصویر بکشد که با تبانی، تقلب، فساد به کنار زده شده است. ترامپ سعی می‌کند که در مقطع فعلی خود را از باخت نجات دهد، اما اگر نتواند در این دور، شرایط را برگرداند، برای آینده سیاسی و احتمالا دور بعدی انتخابات آماده خواهد شد.

حتی با رفتن ترامپ، بعید است که ترامپیسم از بین برود. در مقطعی که آمریکا دچار تشتت، افتراق و شکاف‌های جدی است، انتظار می‌رود که شخص ترامپ، منش و روش او طی سال‌های آینده نیز در این کشور تاثیرگذار باشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: ترامپ تقلب انتخاباتی نتایج انتخابات دولت ترامپ رئیس جمهور ششم ژانویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۱۶۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شست و شوی مغزی کودکان روسیه و مهیا کردن آنها برای جنگ/آموزش و پرورش در خدمت اهداف حکومت

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دولت روسیه از سال تحصیلی آینده، به دانش‌آموزان دبیرستانی نحوه ساخت و پرواز پهپادهای انتحاری را که در حال حاضر در جنگ علیه اوکراین کاربرد دارند، آموزش می‌دهد.

بر پایه برنامه جدید دولت روسیه، قرار است مدارس و دانشگاه‌ها به آموزش‌های نظامی بیشتر توجه کنند تا نسل‌های جدید برای جنگ آمادگی داشته باشند. امسال بناست وزارت آموزش و پرورش روسیه بیش از ۱۷ هزار فروند پهپاد را خریداری کند. اما پرسشی که مطرح است، آن است که آیا معلمان دانش کافی از کار با پهپاد و انتقال آن دانش به دانش‌آموزان خود را دارند یا نه.

امکان دیگری که مد نظر سیاستمداران روسی است آن است که از سربازان و نیروهای نظامی برای آموزش کار با پهپادها در مراکز آموزشی نوجوانان بهره بگیرد.

برای آن که از ابتدای سال جاری آموزش پهپادهای نظامی در دروس دبیرستان‌ها گنجانده شود، قرار است معلمان کار را از ماه ژوئیه سال جاری در بیش از ۵۰۰ مدرسه آغاز کنند. آندره بلوسف معاون نخست وزیر روسیه در این زمینه در جلسه کابینه گفت: «لازم است اطمینان حاصل شود که برنامه از اول سپتامبر کاملاً آماده است.»

هدف نهایی کرملین آن است که تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی، ۴ هزار و ۸۷۲ کلاس درس تخصصی هدایت پهپاد در مدارس و ۳۸۰ مرکز آموزش عملی مجزا در سراسر کشور وجود داشته باشد. 

اگرچه در روسیه کاربرد پهپادهای غیرنظامی در بسیاری از بخش‌ها از کشاورزی گرفته تا زیرساخت‌های صنعتی رواج دارد، اما کرملین توجه خود را بیشتر به کاربردهای نظامی این ابزار معطوف کرده زیرا چنان که ثابت شده که پهپادها عاملی متفاوت در جنگ‌های مدرن هستند.

خود ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در ۲ فوریه اعتراف کرد که کمبود پهپاد یک مشکل جدی برای سربازانش است و گفت: «متاسفانه، هنوز کارهایی در این بخش وجود دارد که باید انجام شود.» او که در مراسمی با عنوان «همه برای پیروزی!» سخنرانی می‌کرد، افزود: «این یکی از پاشنه‌های آشیل ماست.»

دولت روسیه اذعان دارد که آموزش ندیدن معلمان برای تدریس کار با پهپاد یک چالش است. با این حال، ارتش به تدریج شروع عادی‌سازی مباحث نظامی در مدارس کرده و بازدید کهنه‌سربازان از مدارس از سال گذشته به روندی عادی بدل شده است.

کرملین همچنین یا ارائه آموزش‌های اولیه نظامی به افراد زیر سن قانونی قبل از فراخوانی خدمت اجباری بین سنین ۱۸ تا ۳۰ سال، سنت شوروی را در مؤسسات آموزشی احیا کرده است.

طبق قانون روسیه اعزام کودکان به جنگ ممنوع است و فرماندهان نظامی این کشور تلاش می‌کنند نیروهای تازه استخدام شده را متقاعد سازند که با ارتش قرارداد حرفه‌ای امضا کنند تا بتوانند به جبهه جنگ در اوکراین اعزام شوند.

درس جدیدی که قرار است از این پس در دبیرستان‌ها آموزش داده شود، «مبانی امنیت و دفاع از میهن» نام دارد و از اول سپتامبر آینده تدریس می‌شود. این درس با ۳۶ ساعت در سال شامل آموزش نظامی اولیه در دو سال آخر دبیرستان از جمله استفاده از سلاح گرم است. دانش‌آموزان در این درس همچنین با ساختار ارتش آشنا می‌شوند و نحوه انجام کمک‌های اولیه را آموزش می‌بینند.

جنگ فرسایشی در اوکراین تغییراتی را در جامعه روسیه ایجاد کرده است. در اوایل سال ۲۰۲۲، کرملین تلاش کرد تا مردم را از آنچه که جنگی که همچنان آن را «عملیات نظامی ویژه» می‌نامد غافل نگه دارد، اما بن بست ایجاد شده در جبهه نبرد، نظامی شدن تدریجی همه لایه‌های جامعه روسیه از جمله مدارس را به همراه داشته است.

در آغاز سال تحصیلی ۲۰۲۲ یک فعالیت اجباری جدید به نام «مکالمات مهم» به کار مدارس اضافه شد که در آن دانش‌آموزان هر دوشنبه شعارهای دیکته شده توسط کرملین را یاد می‌گیرند. از جمله آنها یک دوره میهن‌پرستی است که در آن کودکان ۱۰ ساله شعارهایی همچون «برای وطن از توان و از جان دریغ نکنید»، «سعادت میهن از خود زندگی ارزش بیشتری دارد» و «مردن برای وطن ترس ندارد» را می‌آموزند.

در سال تحصیلی ۲۰۲۳ نیز ولادیمیر مدینسکی، مشاور پوتین و رئیس تیم مذاکره‌کننده او در اوکراین کتاب‌های تاریخ دبیرستان را بازنویسی کرد. مدینسکی مدعی شد که ضرورت «بازنویسی بنیادین» کتاب‌های درسی تاریخ از دهه‌های آخر اتحاد جماهیر شوروی تا کنون، از جمله در دوران جنگ علیه اوکراین، احساس می‌شده است.

 

دیگر خبرها

  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا تبدیل به پادگان نظامی شد؛ ترامپ خوشحال شد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • شست و شوی مغزی کودکان روسیه و مهیا کردن آنها برای جنگ/آموزش و پرورش در خدمت اهداف حکومت